Nogomet
0

Benzema u Milan, Pato u Real?

Totalsport
Karim Benzema (Foto: AFP)
Karim Benzema (Foto: AFP)
Prema pisanju španskog dnevnika Sporta, u nadolazećem prijelaznom roku moglo bi doći do transfera na relaciji dva nogometna giganta, Milana i Real Madrida.

Riječ je o potencijalnoj razmjeni Milanovog Alexandrea Pata (20) i Realovog Karima Benzeme (22).

Prije transfera u Real Madrid prošlog ljeta Benzema je bio u sjajnoj formi i za Lyon je zabio 44 gola u dvije sezone, što je uostalom natjeralo "kraljevski klub" da posegne za njegovim uslugama. Međutim, otad je Benzema zabio tek osam golova u 24 nastupa u dresu Reala i pao je u sjenu Argentinca Gonzala Higuaina pokraj kojeg ne uspijeva izboriti mjesto u prvom sastavu.

Španski mediji nagađaju da je Real sklon prodati Benzemu već u nadolazećem transferu, a kao najveći konkurenti za njegovu kupovinu spominju se Manchester United i Milan. Cijena koju je Real postavio na Benzemu (30 miliona funti) previsoka je za Milan, ali Sport piše da bi uprava "rossonera" mogla u transfer uključiti i Brazilca Alexandrea Pata (20) koji je nedavno kao svog agenta angažovao Mina Raiolu, posrednika posla na relaciji Inter-Barcelona u kojem su prošlog ljeta klubove zamijenili Zlatan Ibrahimović i Samuel Eto'o.

Sport također ističe kako Milan i Real Madrid imaju sjajan međusoban odnos, kao i da bi u slučaju da se krene u realizaciju posla talijanski klub imao prednost ispred Manchester Uniteda.

Pato je ove sezone imao brojnih problema s povredama, ali je uprkos njima najbolji strijelac Milana u Seriji A s 12 postignutih golova u 21 odigranoj utakmici.