Nogomet
0

Benzema u Meranu mršao po Zidaneovom receptu

Totalsport
Karim Benzema (Foto: AP)
Karim Benzema (Foto: AP)
Trenutno je Realov francuski nogometaš Karim Benzema na idealna 82 kilograma tjelesne mase, sedam manje nego prošle godine u ovo vrijeme.

Smršao je 23-godišnji francuski napadač po receptu Zinedinea Zidanea, savjetnika u stručnom štabu madridskog kluba, podvrgnuvši se sedmodnevnom dijetnom programu u Meranu, slavnim toplicama i spa-resortu na sjeveru Italije, gdje se svojevremeno, nakon što je na jedvite jade s Argentinom osigurao nastup na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi ujesen 2009. godine, detoksicirao i tadašnji selektor "gauča" Diego Maradona.

Benzema je na detoksikacijski tretman u kliniku Espace Henri Chenot otišao na preporuku Zinedinea Zidanea. Slavni francuski nogometaš još je za vrijeme igračke karijere redovno prije početka priprema odlazio na sedam dana u Merano kako bi izbacio toksine, smršao i s idealnim tjelesnim stanjem došao na pripreme. Čini to i dalje, čemu njegova vitka figura vjerno svjedoči.

"Pohodim Merano već 12 godina. Činim to kako bih se podvrgnuo kuri koja eliminira toksine iz organizma uz pomoć specijalne dijetne prehrane i masažnog programa", rekao je Zidane za L'Equipe.

U Meranu postoje, osim programa specijalne prehrane i masaža, također i programi fizičke pripreme, bilo u grupi, bilo individualno.

Cijena tjednog aranžmana iznosi 4170 eura.