Real Madrid
10

Benzema povrijeđen i žalostan zbog male minutaže

Totalsport
Karim Benzema
Karim Benzema
Real Madrid se našao u problematičnoj situaciji, budući da su trenutno izvan stroja prva dva napadača - Argentinac Gonzalo Higuain i Francuz Karim Benzema.

Od ranije povredu bedrenog mišića ima francuski napadač, dok iduće tri sedmice trener Jose Mourinho ne može računati niti na Higuaina koji je povrijedio zadnju ložu.

Uz sve to, nadovezalo se na ovo i nezadovoljstvo Benzeme koji je u razgovoru za L'Equipe ustvrdio da sve teže podnosti česti boravak na klupi za pričuve.

"U posljednje sam vrijeme više sjedio na klupi nego li igrao. Ne, nema to veze s Mourinhom, naš trener mi daje veliku potporu u svemu, ali jednostavno želim više igrati i više donositi uspjeha i dobroga u igru Reala - rekao je Benzema i nastavio:

Čujem dosta prigovora kako manje postižem pogotke nego inače, ali to je logično jer više sudjelujem u igri. Mislim da nikada u karijeri nisam imao toliko asistencija, a igramo tako jer se to traži od mene. Kada bi moj primatni zadatak bio zabijati pogotke, radio bih to", rekao je Francuz.

Recimo da je tokom devet prvenstvenih nastupa u Primeri ove sezone Benzema postigao tek jedan pogodak, no često je pritom ulazio s klupe u igru.