Nogomet
0

Benzema: Ne znam šta bih radije osvojio, Ligu prvaka ili Svjetsko prvenstvo

Totalsport
Karim Benzema (Foto: EPA)
Karim Benzema (Foto: EPA)
"Ne znam što bih radije osvojio, Ligu prvaka ili Svjetsko prvenstvo. Oba takmičenja su jako važna", izjavio je Karim Benzema, napadač Real Madrida i francuske reprezentacije.

"Igranje u klubu i reprezentaciji su dvije sasvim različite priče. U klubu ste svaki dan, u reprezentaciji niste. No, moguće je osvojiti i Ligu prvaka i Svjetsko prvenstvo, pa ne želim birati između ta dva takmičenja", veli Benzema.

"Svaki igrač sanja nastup na svjetskim prvenstvima. Bitno je da ste u dobroj formi kada počne svjetska smotra. Ja sam trenutno u dobroj formi i to pokazujem i na igralištu. Nogometaši prolaze kroz dobra i loša razdoblja. Uvijek je važno naporno trenirati, što ja i činim.

Carlo Ancelotti, trener Real Madrida, nije promijenio moju igru, ali je važno imati takvog trenera koji će vam usaditi samopouzdanje kada ne igrate dobro, kada ne zabijate golove i kada vam navijači zvižde. Ancelotti to radi, baš kao i Deschamps ili Zidane."

Posebno je istaknuo koliko mu znači uloga njegovog sunarodnjaka Zinedinea Zidanea, pomoćnog trenera u Real Madridu.

"Uvijek je uz mene. Imam osjećaj da se uvijek jako trudi da budem uspješan, kako u klubu, tako i u reprezentaciji. Puno razgovaramo nakon treninga i radimo na stvarima koje su specifične za napadača", veli Benzema.