Nije postigao gol u 12 nastupa
0

Benzema: Ne razumijem zvižduke francuskih navijača

Totalsport
Karim Benzema (Foto: AFP)
Karim Benzema (Foto: AFP)
Karim Benzema, napadač Real Madrida, ima problema s formom u dresu francuske reprezentacije za koju nije postigao gol u zadnjih 12 nastupa. Također, on je i na meti navijača koji si mu u meču protiv Španije u utorak u Parizu opet zviždali.

Benzema je bio izviždan već u petak, u domaćoj pobjedi nad Gruzijom 3-1 u petak, u kvalifikacijskoj grupi I za Svjetsko prvenstvo. Kada je u velikom derbiju protiv Španije u utorak izlazio iz igre u 82. minuti, ispratio ga je pravi koncert zvižduka domaćih navijača s terena…

"Zvižduci? Nije to tako strašno, ja sam u redu. Ne znam zbog čega mi navijači zvižde, ali to je nogomet, to je život. Najvažnija je ekipa. Postizat ću ja opet golove", izjavio je Benzema.

Osim što je izazvao kontroverzu zbog odbijanja pjevanja francuske himne, Benzema je potpuno izvan golgeterske forme u dresu reprezentacije. Prošlo je 1.011 minuta od njegovog zadnjeg pogotka za Francusku, 5. juna prošle godine protiv Estonije. Uoči meča sa Španijom, u L'Equipeovoj anketi se 60% anketiranih izjasnilo da ne žele napadača Real Madrida u početnoj postavi protiv Španije.

Francuska je izgubila od Furije 1-0 i sada zaostaje jedan bod za aktuelnim evrospkim i svjetskim prvacima, što znači da će Tricolori najvjerojatnije morati u dodatne kvalifikacije.

"Razgovarao sam s nekoliko saigrača iz Real Madrida koji igraju za Španiju. Bili su jako sretni zbog pobjede. Mi smo, naravno, tužni i vrlo razočarani. Ako se osvrnete na cijelu utakmicu, držim da nismo zaslužili poraz. No, napravili smo grešku i platili skupu cijenu", zaključio je Benzema.