Zinedine Zidane
0

"Benzema je bio odličan, ne samo zbog gola"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Zinedine Zidane, bivši francuski legendarni nogometaš i reprezentativac, a danas lični savjetnik predsjednika Real Madrida, oduševljen je igrom koju je Realov napadač Karim Benzema demonstrirao u pobjedi francuske reprezentacije nad Brazilom 1-0 u prijateljskom ogledu na Stade de Franceu.

Na istom je stadionu Zidane 1998. godine slavio naslov svjetskih prvaka. Francuska je tada u finalu slavila baš protiv Brazila s 3-0.

Veliki Zizou je osobno svjedočio trijumfu francuske vrste protiv Brazila u srijedu u prijateljskom ogledu. Karim Benzema zabio je u 54. minuti nakon sjajnog prodora i asistencije Jeremyja Meneza s desne strane. Napadač Real Madrida u posljednjih je šest nastupa za reprezentaciju zabio četiri gola. Ukupno je u nacionalnom dresu skupio 34 nastupa i 12 golova.

Osim zbog gola, koji mu nije bilo teško zabiti s obzirom na to da je bio sam pred praznim vratima, Benzema je za pobjedu bio najzaslužniji zato jer je iznudio crveni karton Hernanesa u 40. minuti utakmice.

"Benzema je odigrao izvanrednu utakmicu. Ne samo zbog gola koji je bio odličan, već zbog kompletnog učinka na terenu. Dodavanja, prodori, postavljanje na terenu, sve je Benzema radio jako, jako dobro", komentirao je Zidane, koji se nakon utakmice spustio u svlačionicu kako bi svojim sunarodnjacima čestitao na pobjedi.