Nogomet
106

Benko za Klix.ba: Navijači Sarajeva najbolji su u BiH, opravdat ću povjerenje

Piše: Edin Isanović
Leon Benko
Leon Benko
Leon Benko, nekadašnji hrvatski reprezentativac i prvi strijelca HNL-a danas je boravio u gradu na Miljacki gdje je dogovorio saradnju sa FK Sarajevo. Ekipi će se priključiti u ponedjeljak gdje će odraditi prvi trening sa Bordo timom.

Benko, koji se u trenutku poziva vraćao u Hrvatsku, u izjavi za Klix.ba kaže kako je sa sportskim direktorom Abdulahom Ibrakovićem dugo vremena bio u kontaktu.

"Razgovarali smo oko svega i dogovorili se. Optimizam temeljim na činjenici da je Sarajevo izuzetno ambiciozan klub. Želim pomoći u ostvarenju ciljeva i želim opravdati povjerenje Uprave tima sa Koševa koja se odlučila za mene“, podvlači bivši napadač Vatrenih.

O navijačima, popularnim Hordama zla, imao je samo riječi hvale.

"Dosta sam čuo o njima. Znam da su najbolji u BiH. Dakako, želim ostaviti dobar dojam požrtvovanošću koji dajem na utakmicama. Sa maksimalnim angažmanom radit ću na treninzima i utakmicama. Vjerujem da će sve biti kako treba“, kazao je nogometaš koji je briljirao u dresu Rijeke.

Dodaje kako je nakon povratka iz Kine trenirao i da potpuno spreman stiže na Koševo.

"Početkom šestog mjeseca odmarao sam dvije sedmice. Nakon toga sam se priključio timu u Varaždinu i cijelo vrijeme sam timski radio kako bih održao formu. Nisam imao utakmica, ali mi ne treba puno da se uklopim. Ne tražim nikakav alibi, meni je nekoliko treninga dovoljno da dođem sebi. Ipak, daću sve od sebe, a to će vidjeti navijači i Uprava kluba“, kazao je naš sagovornik.

Upoznat je sa činjenicom da se naslov prvaka na najvećem bh. stadionu čeka od 2007. godine.

"Klub ima visoke ambicije i sve ide svojim tokom. Mislim da imamo šanse, a borba će biti do posljednjeg kola. Tek je počelo prvenstvo, svaka utakmica je važna za sebe. Težit ćemo da osvojimo što više bodova i vjerujem i povoljan ishod“, zaključio je Benko.