Nogomet
148

Benko pogodio za pobjedu Sarajeva nad Temišvarom

Piše: D. B.
FK Sarajevo je danas u Antaliji odmjerio snage s rumunskim Temišvarom, a pobjedu Bordo ekipi donio je napadač Leon Benko.

Trener Bordo ekipe Meho Kodro je odlučio da se od prve minute Temišvaru suprotstave Plakalo, Kallasi, Protić, Kovačević, Berberović, Rustemović, Radovac, Stojčev, Anđušić i Okić, dok su na klupi ostali Bandović, Barić, Puzigaća, Tatomirović, Mihojević, Cimirot, Alispahić, Bilbija, Purić, Duljević i Velkoski, dok Bekić nije bio u konkurenciji zbog povrede na jučerašnjem treningu.

Nakon početnog ispitivanja snaga, prvu ozbiljnu priliku za gol propustila je ekipa iz Temišvara. Anđušić je pogriješio, ali je mladi golman Plakalo odbranom otklonio opasnost od svog gola. Potom se razvila borba na terenu, ali većih prilika nije bilo. Sarajevo je u posljednjim minutama prvog poluvremena imalo terensku inicijativu, a onda je Berberović dobio crveni karton. Na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0.

U nastavku utakmice prvu priliku je imala ekipa Sarajeva. Benko je asistirao Radovcu, čiji je udarac odbranio golman Temišvara.

Bolja igra FK Sarajevo u drugom poluvremenu je krunisana vodećim golom. Benko je udarcem s 20 metara savladao protivničkog golmana.

U 60. minuti je Kodro napravio nekoliko izmjena, pa je Sarajevo zaigralo u sastavu Bandović, Barić, Puzigaća, Tatomirović, Mihojević, Cimirot, Alispahić, Bilbija, Purić, Duljević I Velkoski.

Šest minuta poslije je zaprijetio Temišvar, no, opasnosti po Bandovića nije bilo.

Do kraja utakmice se rezultat nije mijenjao. Sarajevo je golom Benke slavilo minimalnu pobjedu nad Temišvarom.