Nogomet
52

Benko o odlasku iz Sarajeva: Popili smo jedno malo pivo, trener je imao nešto lično protiv nas

Klix.ba
Leon Benko (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Leon Benko (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Leon Benko, napadač ljubljanske Olimpije, u razgovoru za novine Ekipa SN je pričao o svom iskustvu iz FK Sarajevo, odnosno o napuštanju ekipe sa Koševa.

Podsjetimo, hrvatski napadač je napustio ekipu sa Koševa 5. augusta ove godine, nakon što ga je tadašnji trener Almir Hurtić optužio da je zajedno sa saigračima Hodžićem i Pavlovićem "pio alkoholna pića u sobi" pred meč protiv Zrinjskog.

"Svejedno mi je za to što se govorilo i pisalo. Znate kakvi ste vi novinari, samo potpirujete vatru", rekao je kroz smijeh Benko, a potom nastavio:

"Šta se stvarno desilo? Pitajte bilo koga od mojih bivših saigrača, čak i ljudi iz uprave će vam reći istinu. Ne želim previše govoriti o tome, niti smijem, jer smo se tako dogovorili na rastanku", kaže Benko koji je ipak otkrio neke detalje.

"Moram istaći kako nije bilo nikakvog opijanja. Neko je napravio dramu ni iz čega i to znaju igrači Sarajeva koji su bili sa mnom. Optužen sam za mnoge stvari, ali istina je da smo bili na normalnoj večeri. Tog dana smo trenirali jako predvečer, pa smo popili po jedno malo pivo! To nigdje nije problem, samo u Sarajevu, a sve zbog toga što je trener imao nešto lično protiv nas koji smo bili tu. Nije se ništa desilo, ali je napravljen problem zbog trenerove izjave koja je dospjela u javnost. A ona je bila dobra samo za njega, ne za klub i mene", rekao je iskreno Benko, prenosi ekipa24.si.