Nogomet
0

Benjamin Čolić: U januaru ću znati ostajem li u Želji

FENA
Benjamin Čolić
Benjamin Čolić
Nogometaš Željezničara Benjamin Čolić mogao bi u zimskom prijelaznom roku napustiti redove sarajevskog kluba.

Čolić, koji je današnji domaćin ''Plave kućice'' Sarajevo Holiday Marketa, trenutno razmatra mogućnosti dogovora s ekipom sa Grbavice, ali i mogućnosti pronalaska nove sredine.

"Ne mogu još uvijek ništa definitivno reći, neke kombinacije postoje, ali pričekat ću dok ne počne prijelazni rok. Početkom januara ću definitivno znati da li ostajem ili ne", izjavio je Čolić Agenciji FENA.

Čolić nastupa u dresu Željezničara već šestu sezonu i razmišlja o promjeni sredine, ali ne odbacuje mogućnost nastavka saradnje sa Željom.

U bh. medijima se pojavila informacija da je za njegove usluge zainteresiran splitski Hajduk, međutim Čolić ističe da ga niko iz trofejnog hrvatskog kluba nije kontaktirao.

Naglašava da je najbitnije da je u dobroj formi i da će moći konkurisati za prvu postavu kod novog trenera Željezničara Almira Memića.

"S Memićem sarađujem 15 godina, dobro ga znam i vjerujem da nam s njim može biti samo bolje. Zajedno smo osvajali trofeje, u periodu kada je on bio pomoćnik, tako da sam uvjeren da on može mnogo dati ekipi Željezničara", rekao je Čolić.

Dodao je da je Željezničar na dobrom putu da ispuni ovogodišnji cilj u prvenstvu BiH, a to je plasman u neko od evropskih takmičenja.