Deklasirali Aston Villu
3

Benitezu ni 8:0 nije dovoljno: Chelsea može još bolje

Klix.ba
Rafael Benitez (Foto: Arhiv/AFP)
Rafael Benitez (Foto: Arhiv/AFP)
Menadžer Chelseaja Rafael Benitez izjavio je nakon večerašnje utakmice 18. kola Premiershipa da njegov tim može postići još bolje rezultate.

Nakon visoke pobjede od 8:0 protiv Aston Vile i pomjeranja na treće mjesto na tabeli španski stručnjak je uvjeren da "ima još mjesta za napredak". Chelsea je, podsjetimo, u prethodna dva susreta postigao 13 golova.

"Vidim da ekipa popravlja sitnice koje nam trebaju da bismo napredovali, ali iako smo dali osam golova mi možemo još bolje", uvjeren je Benitez. "Najvažnije je da pobjeđujemo. Mogli ste vidjeti mentalitet ovog tima - i nakon osam golova i dalje su napadali i tražili još".

Njegov kolega na klupi Aston Ville Paul Lambert nakon utakmice je imao mnogo razloga za brigu i nije tražio izgovor za lošu partiju svoje ekipe.

"Neću sad ovdje tražiti izgovore, nadmašili su nas u svim poljima", kazao je Lambert i dodao: "U fudbalu me ništa ne može iznenaditi. Vratit ćemo se treninzima, sutra i u utorak, i krenuti ispočetka. U svaku utakmicu idemo uvjereni da možemo pobijediti."