Kad Del Bosque napusti dužnost
4

Benitez: Volio bih postati selektor Španije

Totalsport
Rafael Benitez (Foto: Arhiv/AFP)
Rafael Benitez (Foto: Arhiv/AFP)
U intervjuu za jednu špansku radio satnicu, Rafael Benitez, privremeni menadžer Chelseaja do kraja ove sezone, progovorio je o svojoj ljubavi prema Real Madridu i mogućnosti da naslijedi Vicentea del Bosquea na klupi španske reprezentacije.

Benitez je rođen u Madridu te je u mlađim uzrastima Real Madrida započeo svoju skromnu igračku karijeru. Trenersku je također počeo graditi u Kraljevskom klubu, prvo kao trener mladog i B sastava, a onda i kao pomoćnik Vicenteu del Bosqueu u prvoj ekipi.

Španska javnost očekuje da će Jose Mourinho idućeg ljeta napustiti Real Madrid, te da bi ga mogao naslijediti upravo Benitez, kojem Chelsea vjerovatno neće ponuditi novi ugovor.

"Ja sam iz Madrida, a u Real Madrid sam stigao s 13 godina. Ne želim biti uključen u bilo kakve kalkulacije o mom eventualnom dolasku na klupu Real Madrida, jer se moje riječi ne interptretiraju uvijek na pravi način. Imam ugovor s Chelseajem do kraja ove sezone i učinit ću sve što mogu da taj klub bude što uspješniji pod mojim vodstvom. Real Madrid ima svog trenera pod ugovorom i to se mora poštivati. Kao trener, uvijek imate neki klub koji vam je posebno drag. Meni je to Real Madrid, klub u kojem sam imao dobar odnos s navijačima, koji su me uvijek dobro tretirali", kazao je Benitez.

Španski mediji Beniteza vide kao snažnog kandidata za nasljednika Del Bosquea na klupi reprezentacije.

"Imam dobar odnos s Vicenteom, ali ne mogu odbaciti mogućnost da preuzmem reprezentaciju jednog dana kada Vicente napusti tu dužnost. Svakako bih razmotrio tu opciju. No, da bih uopće bio kandidat, morat ću se zadržati u vrhunskom nogometu s dobrim rezultatima", zaključio je trener Chelseaja.