Nogomet
0

Benitez: Uzbuđen sam jer znam koliko su navijači Napolija vatreni

Totalsport
Rafael Benitez (Foto: AFP)
Rafael Benitez (Foto: AFP)
U ponedjeljak navečer je došla i službena potvrda onoga o čemu su svi mediji brujali posljednjih dana. Rafael Benitez, 53-godišnji španski stručnjak, novo je lice na trenerskoj klupi Napolija.

Drugoplasirana ekipa u Serie A tako je nakon odlaska dosadašnjeg trenera Waltera Mazzarija dobila novog čovjeka koji će klub povesti, između ostalog, i u Ligu prvaka iduće sezone.

Benitezu će ovo biti drugi mandat u talijanskoj Seriji A. Tokom prvog boravka u Italiji, i to na klupi Intera u prvom dijelu sezone 2010/11, nije bio uspješan. Tada je na klupi kluba iz Milana naslijedio Josea Mourinha, nakon što je ovaj s Interom osvojio trostruku krunu. Nakon samo šest mjeseci rada u Interu, Benitez je dobio otkaz.

No, prvi čovjek Napolija Aurelio De Laurentiis uopće ne sumnja da je napravio sjajan posao, a i sam dosadašnji trener Chelseaja je oduševljen dolaskom na jug Italije.

"Izuzetno sam sretan, ponosan i uzbuđen što sam dobio priliku raditi u Napoliju. Vrlo dobro znam karakteristike ovog kluba. Znam njegovu historiju i pogotovo što navijači znače ovom klubu. Radujem se novom, stvarno, velikom izazovu u karijeri", napisao je Benitez na svojoj službenoj internet-stranici i dodao:

"Ja ovaj posao radim s mnogo žara i ljubavi prema nogometu. Baš su takvi navijači Napolija, vatreni, i čini mi se da bi mogli napraviti vrlo čvrstu i jaku vezu. Imam dobar osjećaj u pogledu svog novog posla i obećavam ono najbolje svakom od navijača ovog kluba".