Nogomet
0

Benitez upozorava na oprez u večerašnjem susretu protiv PSV-a

Sarajevo-x.com
Rafa Benitez
Rafa Benitez
Menadžer Liverpoola Rafa Benitez je obećao da njegova ekipa neće shvatiti olako uzvratnu četvrtfinalnu utakmicu Lige prvaka protiv PSV Eindhovena, uprkos pobjedi od 3-0 u prvoj utakmici.

Steven Gerrard, John Arne Riise i Peter Crouch su postigli golove u odličnoj pobjedi u Holandiji, ali pošto je vidio svoj sastav kako se vraća u igru nakon vodstva od 3-0 koje je AC Milan imao u finalnoj utakmici Lige prvaka 2005. godine, Benitez ostaje oprezan.

"Znamo da je bilo povrataka i nakon tri gola zaostatka – mi smo to uradili u Istanbulu", izjavio je Benitez.

"Ove vrste utakmica su teške. Ponekad timovi kažu: 'OK, posao je urađen'. Ipak, moramo biti oprezni. Znamo da ako oni postignu neki rani gol, počet će napadati i mogli bi doći u probleme. Moramo pristupiti ovoj utakmici kao što smo uradili protiv Barcelone i pokušati pobijediti", kazao je trener Liverpoola.

"Ne trebamo ići u utakmicu misleći kako nam je dovoljno odigrati neriješeno. Moramo ići na pobjedu.''

Benitez ipak već gleda prema polufinalu Lige prvaka, a uz to želi i da njegov tim uđe među četiri tima Premiershipa koji se plasiraju u kvalifikacije za Ligu prvaka, do trenutka samog polufinala.

Pobjedom u subotu nad Readingom od 2-1, koja je postignuta zahvaljujući kasnom golu Dirka Kuyta, Liverpool je na najboljem putu da to i postigne.

Vezni igrač Xabi Alonso je tu utakmicu odmarao nakon što je zadobio povredu na treningu, ali bi trebao biti spreman za današnju utakmicu.

Grozan niz PSV-a se nastavio subotnjim porazom od 2-1 protiv ekipe NEC Nijmegena u holandskoj ligi.

Oni su zadržali prvo mjesto zahvaljujući tome što Ajax nije uspio pobijediti RKC Waalwijk, ali nisu uspjeli pobijediti u šest uzastopnih utakmica i sezona bez trofeja izgleda kao zabrinjavajuća mogućnost.

"NEC je postigao dva gola, ali su mogli trebali postići barem šest", izjavio je trener PSV-a Koeman. "Gorko sam razočaran i uzrujan nedostatkom organizacije".