Nogomet
0

Benitez se nudi kao zamjena za Del Bosquea

Totalsport
Rafael Benitez (Foto: AFP)
Rafael Benitez (Foto: AFP)
Odnedavni trener Napolija Rafa Benitez (53) otkrio je kako u budućnosti ne isključuje mogućnost preuzimanja klupe španjolske nogometne reprezentacije.

Aktuelni selektor Furije Vicente del Bosque rekao je nedavno kako namjerava napustiti klupu Španije nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu sljedeće godine, a Benitez je jedan od trenera koji će konkurisati za njegovog nasljednika.

"Da li bih bio otvoren za preuzimanje klupe Španije? Nadam se da će Del Bosque ostati na čelu još dugo, ali nikad se ne zna što će se dogoditi u budućnosti. Bio bih zainteresiran za preuzimanje reprezentacije u jednom trenutku", rekao je španski stručnjak za Minuto 116.

Tada je Benitez povukao paralelu između svog aktuelnog i bivšeg mu kluba, Napolija i Liverpoola.

"Prihvatio sam posao u Napoliju zbog entuzijazma i strasti koja okružuje klub. Želim im se odužiti na terenu. Napoli me pomalo podsjeća na Liverpool. Imamo puno kvalitetnih igrača i nevjerovatnu glad za pobjedom".

Benitez je Liverpool trenirao između 2004. i 2010., prije kratkotrajnih mandata u Interu i Chelseaju, s kojim je prošle sezone došao do naslova u Evropskoj ligi.