Jose Mourinho
0

"Benitez ne treba ništa mijenjati u Interu"

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AP)
Jose Mourinho (Foto: AP)
Aktueni trener madridskog Reala, Jose Mourinho, vrlo se često osvrne na zbivanja u svom bivšem klubu, milanskom Interu. Pritom konstantno hvali svoj rad u tom klubu.

U posljednjem takvom izlaganju ponudio je svom nasljedniku na klupi evropskih i talijanskih prvaka, Rafaelu Benitezu, pobjednički recept koji glasi "ništa ne mijenjati".

"Benitez može raditi šta god želi, ali smatram da bi trebao biti dovoljno inteligentan da profitira od rada koji sam ja napravio prije nego što je došao. To bi bilo mudrije od mijenjanja ičega. I ja tako radim kad dođem u novu sredinu, a isto je uradio i Josep Guardiola naslijedivši Rijkaardovo mjesto u Barceloni. Za mene to znači imati trenersku inteligenciju", objasnio je Mourinho, a potom još jednom svima dao do znanja zašto je napustio Inter: "Prejednostavno bi bilo s njima doći do novih naslova, ta je ekipa već izgrađena. Real? To je klub s posebnom DNK, pobjedničkom. Osim toga i nevjerovatne tradicije. Legendaran je. Čeznuo sam za njim i zato sam došao ovdje."

O dolasku Zlatana Ibrahimovića u Milan kazao je: "Mogu samo reći da je uz moje vođenje bio najbolji strijelac talijanske Serije A i da se uvijek primjereno ponašao. Njegovim dovođenjem Milan je napravio sjajan posao. Zanima me kako će on igrati zajedno s Patom, Ronaldinhom i Robinhom, odnosno kako će trener Allegri to izvesti."

"Ovaj Milan pomalo straši. Smatram ih ozbiljnima i našim najvećim suparnicima u grupi Lige prvaka. Kad to kažem ne želim omalovažiti Ajax koji, također, ima sjajan tim", zaključio je Mourinho.