Potvrđen rastanak
0

Benitez konačno odlazi iz Liverpoola

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Službena internetska stranica kluba potvrdila je ono što su engleski mediji napisali još u srijedu. Sporazumni raskid ugovora dogovorili su nogometni premierligaš Liverpool i španski menadžer Rafael Benitez.

Kroz klupsko saopćenje, uz zahvalu na šest godina saradnje, obratili su se direktor kluba Martin Broughton, te dojučerašnji šef struke, Benitez.

"Rafa će zauvijek ostati dio Liveroolova folklora nakon što je u dramatičnom finalu u Istanbulu klub doveo do osvajanja Lige prvaka. Ipak, nakon razočaravajuće sezone obje su strane zaključile da bi novi start bio najbolje rješenje", kazao je Broughton, a Benitez dodao:

"Žao mi je što moram objaviti da više nisam Liverpoolov menadžer. Iskoristio bih priliku da se zahvalim osoblju i igračima na trudu. Zauvijek ću u srcu čuvati lijepo vrijeme provedeno ovdje, podršku navijača u teškim vremenima i Liverpoolovu ljubav. Nemam riječi kojima bih izrazio zahvalnost na ovim godinama, s ponosom ću kazivati da sam bio Liverpoolov menadžer."

Benitez je Liverpool preuzeo 2004., a u martu 2009. godine potpisao petogodišnje produženje sada okončane saradnje.

Klub je doveo do naslova u Ligi prvaka (2004/05), osvajanja FA Cupa (2005/06), UEFA-inog Superkupa (2005.) i Community Shielda (2006.).

Liverpool se obavezao ponovno službeno oglasiti po pronalasku Benitezove zamjene.