Nogomet
0

Benitez: Insigne je zaslužio Svjetsko prvenstvo

Totalsport
Rafael Benitez (Foto: EPA)
Rafael Benitez (Foto: EPA)
Rafael Benitez, trener nogometaša Napolija, pohvalio je karakter svojih nogometaša nakon pobjede nad Fiorentinom 3-1 u finalu Kupa Italije u Rimu na Olimpicu.

"Mislim da je bila odlična utakmica. Kontrolirali smo dvoboj na početku i poveli s 2-0, ali Fiorentina se vratila u igru. Mogli smo i ranije zabiti taj treći gol, ali jako dobro smo odradili posao u odbrani, u završnici i s 10 igrača. Moji su igrači pokazali pravi karakter. Govorio sam i ranije da je ova sezona dobra za nas čak i u slučaju poraza u ovoj utakmici. Jasno da je s pobjedom još ljepša i bolja. Važno je da su naši navijači vidjeli da je ekipa dala sto posto od sebe", komentirao je španski stručnjak.

Lorenzo Insigne, strijelac dvaju lijepi golova za Napoli, bio je jedini talijanski nogometaš na terenu u pobjedničkoj ekipi. Dakako, zaradio je pohvale svog trenera.

"Dosta se govori o tome treba li ići na Svjetsko prvenstvo. Za mene nema nikakve dvojbe, on je zaslužio odlazak u Brazil. To je igrač koji može donijeti razliku u svakoj utakmici".