Nogomet
0

Benitez: Cavani nije otišao, može otići tek uz uplatu od 63 miliona

Totalsport
Edinson Cavani (Foto: AFP)
Edinson Cavani (Foto: AFP)
U utorak je napuljska radiostanica Radio Marte objavila vijest kako je najbolji nogometaš i strijelac Napolija, Urugvajac Edinson Cavani, napustio klub i pojačao redove londonskog Chelseaja.

Po njihovim je navodima transfer odobrio novi trener Napolija, Španac Rafael Benitez, a spomenuta je i cifra transfera od 58 miliona eura. No, službeno nijedna od tri strane taj transfer nije potvrdila. Čak štaviše, sve je demantovao baš Benitez.

"Cavani nije otišao. Uostalom, sve je poznato odranije. U ugovoru postoji klauzula po kojoj može otići ako je kupac spreman izdvojiti 63 miliona eura. Niko još nije najavio da će to uraditi", rekao je Benitez i dodao: "Ni meni, a ni predsjedniku De Laurentiisu, nije želja da Cavani ode. Želimo imati jaku ekipu, a ostanak Cavanija uvjetuje koliko ćemo biti jaki".

Podsjećamo da su se osim Chelseaja najčešće u kontekstu Cavanija spominjali Real Madrid i Manchester City. Urugvajac je prošle sezone bio uvjerljivo najbolji strijelac talijanske Serie A s 29 pogodaka.