Premiership, 33. kolo
0

Bendtner spasio Arsenal u 94. minuti

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Arsenala zadržali su šanse i nade u osvajanje naslova engleskog prvaka teškom domaćom pobjedom nad Wolverhamptonom 1-0 u sklopu 33. premierligaškog kola.

Odlučujući gol za "topnike" postigao je Danac Nicklas Bendtner u četvrtoj minuti sudijske nadoknade. Povukao je Bacary Sagna s desne strane i precizno ubacio, a Bendtner je glavom zatresao mrežu na oduševljenje publike na Emiratesu.

U utakmici u kojoj je ekipa Arsenea Wengera bila oslabljena za neigranje povrijeđenih Cesca Fabregasa, Andreja Aršavina i Williama Gallasa, od početka je priliku dobio i hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva.

Treba spomenuti da je Arsenal od 66. minute igrao s igračem više nakon isključenja Karla Henryja i njegovog grubog starta na Rosickog s leđa.

Tottenham je izgubio na Stadionu svjetla protiv Sunderlanda 3-1. Dva je gola Spursima dao njihov bivši napadač Darren Bent, a zanimljivo je da je Bent propustio realizirati dva jedanaesterca. Postigao je Bent već u otvarajućoj minuti utakmice iz neposredne blizine, potom je realizirao prvi od tri dosuđena jedanaesterca za svoju ekipu u 29. minuti, ali je propustio realizirati penale u 41.i 62. minuti. Tačnije, oba mu je puta udarce zaustavio Heurelho Gomes.

Spursi su u 72. minuti uspjeli smanjiti na 2-1 golom Petera Croucha glavom nakon ubacivanja Nike Kranjčara, ali je do kraja poentirao Zenden i donio tri boda Sunderlandu.

Blackburn nije uspio pobijediti na gostovanju kod posljednjeplasiranog Portsmoutha (0-0) iako su "mornari" od 60. minute igrali s igračem manje (isključen Anthony Vanden Borre).

Bolton je poražen na svom Reebok stadionu od Aston Ville s 1-0. Jedini je gol na utakmici postigao Ashley Young već u 11. minuti.

Premiership, 33. kolo:

Arsenal – Wolverhampton 1-0 (Bendtner 90+4) Bolton – Aston Villa 0-1 (Young 11) Portsmouth – Blackburn 0-0 Stoke – Hull City 2-0 (Fuller 6, Lawrence 90) Sunderland – Tottenham 3-1 (Bent 1, 29-11m, Zenden 86 / Crouch 72) Manchester United – Chelsea 1-2 (Macheda 81 / Cole 20, Drogba 79) Burnley – Manchester City (18.30h)

Tabela: Chelsea 74, Manchester Utd 72, Arsenal 71, Tottenham 58 (-1), Manchester City 56 (-2)...