Nogomet
0

Belošević: Pobjeda protiv Širokog Brijega bila je presudna za titulu

Piše: Edin Isanović
Zoran Belošević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zoran Belošević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zoran Belošević nosio je dres Zrinjskog u sezoni u kojoj su Plemići stigli do trećeg naslova prvaka BiH. Pobjedom protiv Mladosti iz Velike Obarske i remijem u gradskom derbiju na Grbavici, Mostarci su mogli početi slavlje.

Belošević smatra da se u Zrinjskom radilo sistemski i da je na kraju trud nagrađen.

"Igrali smo od utakmice do utakmice. Nismo davali velike najave na početku sezone. U jednom trenutku ukazala se prilika iz drugog plana i mi smo je na kraju iskoristili. Ekipa je tokom cijele sezone pokazala karakter", istakao je za Klix.ba popularni Beli.

Nekadašnji nogometaš Sarajeva smatra da je ključna bila utakmica protiv Širokog Brijega.

"Gubili smo 2:0, a onda smo se vratili i u posljednjim trenucima slavili 3:2. Taj meč bio je presudan u borbi za naslov. Da je kojim slučajem pobijedio tim sa Pecare oni bi sigurno dotakli vrh. U nedjelju smo savladali Mladost, a zahvaljujući Sarajevu koje je osvojilo bod na Grbavici, mi smo postali šampioni", potcrtava Belošević koji kaže kako se slavilo do kasno u noć nakon trijumfa nad novajlijom u ligi.

Veliko slavlje bit će upriličeno narednog vikenda kada Zrinjski gostuje Veležu. Bez obzira na rezultat, Plemići ostaju na vrhu tabele.