Zadovoljan formom ekipe
0

VIDEO / Belošević: Osvetili smo se GOŠK-u za prošlosezonski poraz

Piše: Dalibor Bošnjak
Zoran Belošević u dresu Sarajeva (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Zoran Belošević u dresu Sarajeva (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U okviru 5. kola BHT Premijer lige BiH Sarajevo je na stadionu Asim Ferhatović Hase deklasiralo ekipu GOŠK-a rezultatom 4:0. Drugi gol na utakmici djelo je Zorana Beloševića koji je osim rezultatom zadovoljan i boljom igrom Bordo ekipe u odnosu na utakmicu 4. kola protiv Olimpica.

Belošević je rekao da visoku pobjedu smatra osvetom GOŠK-u za prošlosezonski poraz na Koševu.

"Na neki način smo im se osvetili za težak poraz koji su nam nanijeli na našem stadionu prošle sezone. Nakon tog susreta je bilo mnogo turbulencija. Ušli smo jako u utakmicu i ostvarili visoku pobjedu, kako smo i planirali", rekao je Belošević.

Popularni Beli je zadovoljan boljom formom ekipe te je najavio poboljšanja na tom planu.

"Osim visoke pobjede sa četiri gola, važno je i da smo pružili bolju igru u odnosu na utakmicu protiv Olimpica. Stvorili smo mnogo dobrih šansi. Siguran sam da će naša forma nastaviti ići uzlaznom putanjom", izjavio je pouzdani igrač Sarajeva.

Belošević je bio strijelac drugog gola za Sarajevo. Postigao ga je na neobičan način, ali se radi o zaista atraktivnom pogotku. Ipak, Beli je priznao da je pokušao centrirati, a ne šutirati.

"Nisam gađao u gol, nego sam pokušao centaršutem pronaći saigrača u šesnaestercu. Međutim, lopta je na moju sreću završila u golu i sretan sam zbog toga", kazao je Belošević.

Mnogi će reći da je Sarajevo do sada imalo nešto lakši raspored, ali se Beli ne slaže s tim i najavljuje nastavak pobjedničke serije.

"Sve ekipe protiv kojih smo igrali su snažne i napravile su velike probleme svojim protivnicima prije nego su se sastali s nama. Čvrsto vjerujem da ćemo nastaviti pobjednički niz i kada budemo igrali sa najjačim premijerligašima. Važno je da smo se oporavili nakon ispadanja iz Evropske lige od Zete. Ekipa je uredu i spremni smo za velike ciljeve", završio je Belošević.