Pred utakmicu protiv Kozare
0

FOTO / Belošević: Dat ćemo maksimum da se vratimo kao pobjednici

FENA
Nogometaši Sarajeva u 21. kolu Premijer lige BiH u srijedu gostuju u Bosanskoj Gradašci protiv Kozare, pretposljednje ekipe na tabeli.
Dragan Jović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Dragan Jović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Šef stručnog štaba Dragan Jović je danas na pres-konferenciji istakao da je njegova ekipa, nakon subotnjeg remija u Zenici, na raspolaganju imala samo jedan radni dan u kojem se više radilo na oporavku igrača nego na taktičkoj pripremi za predstojeću utakmicu.

"Nakon dva gostujuća remija smatram da imamo potencijal da osvojimo tri boda. Kozara ima svoje ambicije, bori se za opstanak. Radi se o kvalitenoj ekipi, ali nadam se da će naš pristup svih 90 minuta biti maksimalan i da ćemo ostvariti očekivani rezultat", kazao je Jović.

Kada je u pitanju igrački kadar, Jović je kazao da je situacija dosta povoljna, da su svi igrači na raspolaganju, uključujući i lakše povrijeđenog Dilavera Zrnanovića.

Zoran Belošević (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Zoran Belošević (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Jedan od najbolje ocijenjenih igrača FK Sarajevo u proljetnom dijelu sezone Zoran Belošević kazao je da je atmosfera u ekipi odlična.

"Nakon boda iz Zenice svi smo se koncentrirali na utakmicu s Kozarom. Igrači koji istrče na teren dat će svoj maksimum da se vratimo kao pobjednici", kazao je Belošević.

Susret Kozara - Sarajevo igrat će se 11. aprila na Gradskom stadionu u Bosanskoj Gradšci u 16.00 sati, a sudit će Ilija Živković iz Orašja, s pomoćnicima Senadom Ibrišimbegovićem iz Travnika i Tonijem Bandićem iz Gruda.