Dvostruki strijelac protiv Rudara
0

Belošević: Bilo je teško oporaviti se nakon poraza od Zete

Klix.ba
Zoran Belošević
Zoran Belošević
Ljevonogi fudbaler Sarajeva Zoran Belošević bio je jučer jedan od najboljih igrača susreta protiv Rudara u Prijedoru. Postigao je dva pogotka i imao ogroman doprinos u prvoj pobjedi FK Sarajevo ove sezone.

"Znali smo svi koliko je teška ova utakmica. Zaista je bilo teško vratiti se i oporaviti nakon poraza od Zete. Međutim, bili smo svjesni značaja ove pobjede. Ta tri boda mnogo će nam pomoći u nastavku prvenstva. Drago mi je što smo uspjeli u našim namjerama", rekao je Belošević za zvaničnu web-stranicu Bordo tima.

Belošević trenutno igra u vrhunskoj formi. Razlog tome jeste i promjena pozicije. Naime, iskusni ljevak je prebačen sa lijevog beka u vezni red.

"Trener je taj koji odlučuje gdje ću igrati. Cijelu dosadašnju karijeru sam igrao na poziciji beka. Međutim, trener me prebacio na krilo i stvarno se dobro osjećam tu. Godi mi da igram malo ofanzivnije, ali isto tako nemam ništa protiv toga da igram na lijevom beku", kazao je Belošević.

Naredni vikend FK Sarajevo očekuje utakmica trećeg kola BH Telecom Premijer lige, u kojem na Koševo dolazi nova ekipa u elitnom društvu bh. fudbala, Gradina iz Srebrenika.

"Za utakmicu protiv Gradine nemam puno toga reći. Očekujem uvjerljivu pobjedu. Želimo sa nova tri boda potvrditi bodove iz Prijedora i siguran sam da ćemo uspjeti u tome", kazao je Zoran Belošević.