Nogomet
0

Belodedici: Bosanci su ludi i fanatični

Sarajevo-x.com
Nekadašnji centarhalf beogradske Crvene zvezde sa kojom je osvojio Kup šampiona 1991. godine i bivši rumunski reprezentativac, Miodrag Belodedici, osvrnuo se na predstojeću utakmicu kvalifikacija za EURO 2012. u Poljskoj i Ukrajini, prilikom čega je Bosance nazvao ludim za fudbalom i fanatičnim.

Jedini rumunski igrač koji je osvojio titule evropskog klupskog prvaka sa dva različita kluba (Steaua iz Bukurešta i Crvena zvezda) izjavio je za tamošnje medije da su "Bosanci fanatični, imaju veliku želju za pobjedom, ali da se igrači Razvana Lucescua ne trebaju bojati tima Safeta Sušića".

Belodedici je rekao da se njegovi sunarodnjaci trebaju fokusirati na odbranu i pokušati iznenaditi našu selekciju brzim kontranapadima.

"Vidio sam šta su Bosanci u stanju uraditi. Oni su najluđi, najfanatičniji i gladni dobrih rezultata", rekao je igrač koji je u nekadašnju Jugoslaviju prebjegao iz Čaušeskovog režima.

Belodedici je rekao da reprezentaciju treba poštovati, ali da je se ne treba plašiti.

"U BiH živi miks Srba, muslimana i Hrvata i njihovi geni su posebni. Talentovani su u svemu što rade i godinama imaju velika sportska imena", rekao je Belodedici, čija će izjava zasigurno biti dodatni motiv našim reprezentativcima i navijačima uoči ključnog meča u ovim kvalifikacijama, koji se igra u Zenici ove subote.