Nogomet
0

Bellamy i Neville prošli bez kazni

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Velški napadač Manchester Cityja Craig Bellamy i branič Manchester Uniteda Gary Neville ostali su nekažnjeni od strane Disciplinske komisije Engleskog nogometnog saveza (FA) nakon incidenata koje su počinili u nedjeljnom gradskom derbiju dva kluba iz Manchestera...

United je pobijedio 4-3 pogotkom Michaela Owena u šestoj minuti sudačke nadoknade. Gary Neville, desni branič “crvenih vragova” nije odigrao niti minute u spomenutom dvoboju, no, nakon pobjedonosnog gola Michaela Owena otrčao je nekih pedesetak metara uz aut liniju do korner zastavice i tribine gdje su bili Cityjevi navijači i slavio je pred njima navodno ih vrijeđajući, a njegovo je ponašanje trener “građana” Mark Hughes okarakterizirao “luđačkim”.

Bellamy je, pak, nakon utakmice udario navijača “crvenih vragova” koji je utrčao na teren i verbalno se sukobio s njim. U trenutku dok su navijača držali redari Bellamy ga je opalio šakom, a sve su snimile kamere.

Ipak, obojica su prošli bez sankcija, zaradili su tek ''opomene'' od Disciplinske komisije FA-a.

Bez kazne za organizaciju derbija je prošao i Manchester United, iako je rezervni igrač Cityja Javier Garrido bio pogođen kovanicom u glavu kada je na poluvremenu utakmice išao prema tunelu.