Nogomet
4

Belgijski mediji: Borit ćemo se sa BIH za prvo mjesto u grupi

Anadolija
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Po saznanju da će fudbalska reprezentacije njihove zemlje igrati u grupi B kvalifikacija za 15. Evropsko fudbalsko prvenstvo u Francuskoj 2016. protiv Bosne i Hercegovine, Andore, Kipra, Velsa i Izraela, ugledni belgijski mediji pišu kako su dobili "odličnu grupu"

Naime, belgijski list Gazet Van Antwerpen piše da su u grupi B osim Belgije najozbiljnije reprezentacije na koje se mora obratiti pažnja BiH i Izrael, dok su ostale selekcije, prema njima, u nižem rangu svjetskog fudbala.

"Ipak, reprezentacije Bosne i Hercegovine i Izraela su definitivno lak plijen koji možemo osvojiti. Belgija se bez ikakvih problema može plasirati na Euro 2016. godine u Francuskoj, i to kao lider grupe", piše jedan od najtiražnijih belgijskih listova.

Dodaje se da Belgijanci mogu biti presretni što su, ipak, dobili BiH umjesto nekih drugih reprezentacija nositelja u žrijebu poput Njemačke ili Španije.

"Reprezentacija Belgije ima relativno laku grupu za kvalifikacije za EURO 2016. Mnogo je bolje da smo dobili BiH kao direktnog protivnika za prvo mjesto nego Njemačku ili Španiju", navodi se u tekstu.