Vjeruje u uspjeh u revanšu
27

Bekrić: Gligorova nisam namjerno udario, proći ćemo u finale Kupa BiH

Piše: Dalibor Bošnjak
Samir Bekrić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Samir Bekrić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Željezničar i Zrinjski su sinoć na Grbavici odigrali prvi polufinalni susret Kupa BiH koji je završen rezultatom 0:0. Utakmicu su obilježila dva crvena kartona, po jedan na obje strane. U ekipi Željezničara je isključen Samir Bekrić, koji smatra da nije zaslužio isključenje te vjeruje da će njegov tim u uzvratu osigurati plasman u finale.

Bekrić je bio najbolji igrač u ekipi Željezničara sve do 31. minute kada je isključen. Crveni karton je dobio nakon što se zagradio podigavši lakat i pri tome udario igrača Zrinjskog Gligora Gligorova. On tvrdi da nije imao namjeru udariti suparnika i da nije zaslužio isključenje.

"Iskreno, ne smatram da sam zaslužio ovo isključenje. Nisam imao namjeru udariti suparnika, nisam ga ni vidio. U svakom slučaju sam se zagradio, igrač je natrčao, nije se mogao zaustaviti na vrijeme i dogodilo se to što se dogodilo. Ovo mi je prvi crveni karton u karijeri. Teško mi je zbog toga", izjavio je Bekrić za portal Klix.ba

Sjajni igrač Plavih smatra da je njegovo isključenje utjecalo na igru Željezničara i konačan rezultat utakmice, ali je istakao vjeru da Plavi mogu do dobrog rezultata u revanšu i plasmana u finale Kupa BiH. Iako ne smatra da je kriv za isključene izvinio se saigračima, stručnom štabu i navijačima.

"Naravno, osjetilo se da nismo kompletni. Od prve minute smo igrali dobro i utakmicu bismo sigurno riješili u našu korist da sam ostao na terenu, ali šta je tu je. Čestitam saigračima na dobroj igri i tome što nisu primili pogodak. Siguran sam da ćemo u revanšu ostvariti dobar rezultat i plasirati se u finale Kupa BiH. Iako ne smatram da sam kriv, ipak se ovom prilikom želim izviniti saigračima, stručnom štabu i navijačima", kazao je Bekrić.

Što se tiče BHT Premijer lige, Bekriću je drago da je vječiti rival, ekipa Sarajeva, gotovo bodovno izjednačena, ali smatra da titula ostaje u Dolini ćupova.

"Drago mi je što je Sarajevo u borbi za prvo mjesto, jer će prvenstvo biti zanimljivije. Nije toliko bitno što smo na prvom mjestu, mi bismo bili opasni i da smo četvrti. Sigurno je da smo favoriti za osvajanje titule, a ostalo je do nas. Ako budemo pravi, osvajanje nove titule neće doći u pitanje", zaključio je Bekrić.