Nogomet
17

Bekić pred Borac: Imamo obavezu da igramo na pobjedu

Piše: D. Brkić
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
U zimskoj pauzi na Tušanj se vratio Almir Bekić. Prije pet sezona kao golobradi mladić zaputio se ka Zagrebu gdje je potpisao višegodišnji ugovor sa Dinamom.

Na Maksimiru nikad nije dobio pravu priliku. Modri su ga slali na posudbu u Lokomotivu, GOŠK, Slobodu i Sesvete. U najboljim igračkim godinama, sa kapitenskom trakom na ruci, poveo je Slobodu u još jednu borbu za opstanak u Premijer ligi BiH.

"Nije bilo lako, ali naš smo cilj ostvarili. Trener Husref Musemić odlično je ukomponovao ekipu, igrali smo moderan i napadački nogomet te nam se sve to na kraju isplatilo. Preostala četiri kola igramo za prestiž, a prva utakmica koja nam dolazi je stari derbi sa Borcem. Imamo obavezu da pred svojim navijačima igramo na pobjedu. Rasterećeni smo, ali i odlučni da krenemo po nove bodove“, kaže Almir Bekić, kapiten Slobode.

Sloboda je u minulih pet kola ubilježila dvije pobjede i tri remija. Pozitivan niz žele nastaviti i u sudaru sa Borcem, koji je prije tri godine slavio u posljednjoj utakmici na Tušnju.

"Borac nije naivna ekipa. Imaju problema u klubu, ali se to nije odrazilo na igru i učinak. U svakom slučaju ih respektujemo, uzeli su bod na Koševu i Pecari i donedavno su bili u borbi na oba fronta. Sigurno je da će biti jedna dobra i otvorena utakmica“, kaže on.

U zimskom prelaznom roku imao je nekoliko ponuda, ali se odlučio da prihvati onu matičnog kluba koji je bio u nezavidnoj situaciji. Ugovor mu ističe uskoro, a Bekić ponavlja kako će Sloboda i ovoga puta biti prioritet u eventualnim pregovorima.

"Sloboda je moj klub i svakako bih volio ostati na Tušnju. Međutim, moramo o svemo porazgovarati i dogovoriti se. Ne krijem da imam konkretih ponuda i sve će biti jasnije nakon što se prvenstvo okonča“, kaže Almir Bekić, koji je svojevremeno nosio i dres mlade reprezentacije BiH.