Nogomet
66

Begoviću 90 minuta u pobjedi Chelseaja nad Liverpoolom, PSG bolji od Reala, Milan od Bayerna

Klix.ba
Nemanja Matić i Asmir Begović (Foto: EPA)
Nemanja Matić i Asmir Begović (Foto: EPA)
U okviru američkog i evropskog dijela International Champions Cupa Chelsea je sa minimalnih 1:0 savladao Liverpool, Paris Saint-Germain je sa 3:1 pobijedio Real Madrid, dok je Milan nakon penala bio bolji od Bayerna iz Minhena.

International Champions Cup se igra u Sjedinjenim Američkim Državama, Evropi, Australiji i Kini.

Na turniru u Australiji nastupaju Juventus, Melbourne, Tottenham i Atletico Madrid, dok su u Aziji, odnosno Kini nastupali Borussia Dortmund, Manchester United i Manchester City. U američkom i evropskom dijelu turnira nastupaju PSG, Leicester City, Celtic, Barcelona, Bayer Minhen, Chelsea, Liverpool, Milan, Inter i Real Madrid.

Chelsea je golom Cahilla u 10. minuti minimalnim rezultatom 1:0 savladao Liverpool, a cijeli meč na golu Plavaca proveo je bh. reprezentativac Asmir Begović koji se istakao odličnom intervencijom kod šuta Coutinha u 21. minuti.

PSG je golovima Ikonea (2') i Meuniera (35' i 40') rezultatom 3:1 pobijedio Real Madrid. Gol za Galacticose postigao je Marcelo u 44. minuti.

Najuzbudljiviji meč bio je između Bayerna i Milana gdje je regularni tok meča okončan rezultatom 3:3.

Za Bayern su pogađali Ribery (29' i 90', penal) i Alaba (38'), dok su strijelci za Milan bili Niang (23'), Bertolacci (49') i Kucka (61').

Na penalima je Rafinha promašio u četvrtoj seriji za Bayern, dok su svi igrači Milana bili sigurni sa bijele tačke.