Debituje protiv Hajduka u EL
0

Begović: Život u Stokeu ne može biti slađi

Sarajevo-x.com
Asmir Begović
Asmir Begović
Nekadašnji reprezentativac BiH, a sada potencijalni, Asmir Begović kaže da mu život u Stoke Cityju ne može biti slađi sad kad ima priliku debitovati u Evropskoj ligi.

Begović (24) koji je rođen u Trebinju, samo dva sata vožnje od Splita, odakle dolazi Stokeov večerašnji protivnik u 3. pretkolu Evropske lige, navodi kako svaki igrač želi igrati na visokom nivou.

"Stvarno uživam izgrađujući se u klubu, gdje su napredovali još neki igrači koji su tu došli prije nekoliko godina", govori Begović. Nakon što je "okusio" Evropsku ligu sa distance, kao rezerva u Portsmouthu, Begović će večeras imati priliku biti jedan od aktera.

"Ovo je za mene veliki izazov, nadam se da ćemo se u Evropskoj ligi zadržati što više. Siguran sam da će to mojim saigračima i meni biti veliko iskustvo", nastavlja Begović, dodajući kako je Hajduk veliki tim.

Begović ne uzima ništa zdravo za gotovo, ali je jasno da je gol Stokea najvjerovatnije rezervisan za njega, budući da je danski golman Sorensen branio samo 45 minuta u toku priprema. Osim toga, Danac još uvijek nije s klubom riješio sve detalje u vezi s ugovorom, piše lokalni britanski list This Is Staffordshire.