Nogomet
126

Begović za Klix.ba: Poželio sam reprezentaciju, radujem se radu s Lugušićem

Piše: D. B.
Prvi golman reprezentacije BiH i član engleskog premijerligaša Stoke Cityja Asmir Begović stigao je u Sarajevo, odakle će se u poslijepodnevnim satima zaputiti u Trening centar Zmajevo gnijezdo u Zenici na okupljanje reprezentacije BiH, koja se priprema za kvalifikacijsku utakmicu protiv Andore i prijateljski susret s Austrijom. Begović je u razgovoru za portal Klix.ba izrazio veliki optimizam.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Raspoložen kao i uvijek, Begović nije krio zadovoljstvo zbog ponovnog susreta s kolegama iz reprezentacije. On očekuje da Zmajevi osvoje sva tri boda protiv Andore.

"Poželio sam se reprezentacije, kolega i prijateljima, dugo se nismo vidjeli. Zaista se radujem utakmici protiv Andore i očekujem pozitivan rezultat za nas, kojim ćemo se vratiti na pravi put. Vidjet ćemo šta se može napraviti u ovim kvalifikacijama", izjavio je Begović za Klix.ba.

Njega će u reprezentaciji trenirati novi trener golmana Enver Lugušić.

"Drago mi je što je Enver s nama. On je odličan trener i radujem se radu s njim i s ostalim golmanima našeg tima. U posljednjih pet godina sam odlično radio s Tomislavom Piplicom, on mi je mnogo pomogao. Za mene je vrlo bitno to što je ponovo došao jedan kvalitetan trener s kojim ću nastaviti raditi. Dovođenje Luge u reprezentaciju je dobar posao", smatra naš reprezentativni golman.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

On je izrazio zadovoljstvo dolaskom novih igrača u naš tim.

"Mislim da nam je trebalo novih igrača, mlađih također, da nas ima što više. Važno je da uvedemo nove igrače u naš sistem. Drago mi je što su novi igrači tu i što ću ih uskoro vidjeti na djelu. Nadam se da će nam donijeti novu snagu i pomoći nam da ostvarimo dobre rezultate", rekao je Begović.

Sa selektorom reprezentacije BiH Mehmedom Baždarevićem je započeo dobru saradnju od prvog dana.

"Vidjeli smo se i razgovarali u Engleskoj. Imamo dobar odnos i radujem se zajedničkom radu. Tu sam da pomognem što više mogu", jasan je bio čuvar mreže Stoke Cityja.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Njegov klub ostvaruje solidne rezultate u engleskoj Premierligi.

"Mi smo gdje trebamo biti, deseti smo na tabeli. nadamo se dobrim rezultatima do kraja sezone, možda izborimo i bolju poziciju", završio je Begović.

Reprezentacija BiH 28. marta igra protiv Andore u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine, a tri dana kasnije će odmjeriti snage s Austrijom u prijateljskom meču.