Iz baraža treba izvući pouku
0

Begović: U kvalifikacijama za SP sa Sušićem možemo puno

Piše: Dalibor Bošnjak
Asmir Begović
Asmir Begović
Utakmice baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini su iza nas. Iako je još jedan neuspjeh ostavio gorak ukus u ustima Bosanaca i Hercegovaca, naš golman Asmir Begović smatra da moramo izvući pouku i okrenuti se kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Begović je branio u obje utakmice protiv Portugala. U Zenici je svoj posao odradio fantastično, a što se tiče utakmice u Lisabonu, iako je primio šest golova, golmanu Stoke Cityja se zaista nema šta zamjeriti. No, uprkos teškom porazu, Asmir smatra da to nije kraj za našu reprezentaciju te da bolji dani ipak dolaze.

"Što se tiče kvalifikacija za SP mislim da moramo i možemo bolje. Trebamo naučiti iz grešaka koje smo napravili, posebno u drugoj utakmici sa Portugalom", rekao je Begović za Sarajevo-x.com.

Reprezentacija BiH će u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine igrati u grupi G u kojoj su još Lihteštajn, Latvija, Litvanija, Slovačka i Grčka. Begović smatra da neće biti lako ostvariti plasman na SP.

"Naša kvalifikacijska grupa je veoma teška. Mislim da će ove manje reprezentacije u našoj grupi uzeti mnogo bodova favoritima. U prethodnim kvalifikacijama su dokazale da itekako mogu napraviti iznenađenje", rekao je Begović.

Bh. reprezentativni golman smatra da je izuzetno bitno upisati pobjede u prve dvije utakmice kvalifikacija.

"Veoma je bitno da pobijedimo Lihteštajn i Litvaniju u prve dvije utakmice, kako bismo mogli opuštenije igrati u Grčkoj. U istom sastavu i pod vodstvom selektora Safeta Sušića vjerujem da možemo napraviti mnogo", zaključio je Begović.

Vezani članci