Stoke u dobroj formi
0

Begović: Pred nama je jedan od najtežih ispita u sezoni

Totalsport
Asmir Begović (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Asmir Begović (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Nogometaši Stoke Cityja ove sezone igraju jako dobro. Još jedan težak ispit pred njima je u ponedjeljak, kada će na Britannia stadionu ugostiti Newcasle, uz Manchester City jedinu neporaženu ekipu lige.

Newcastle će učiniti sve da i nakon deset kola Premier lige ostane neporažen. "Svrake" su tokom sezone četiri puta gostovale, osvojivši iz toga osam bodova, bez ijednog poraza.

"Newcastle je ljetos doveo neke sjajne igrače i generalno su jako dobra ekipa. Dobro su organizirani. Dovoljno je samo da pogledate njihove rezultate ove sezone da biste zaključili kakav nas ispit čeka", rekao je bh. reprezentativni golman Asmir Begović, uz dodatak:

"Bili smo poprilično dobri ove sezone, pogotovo kod kuće. Nadam se da ćemo u ponedjeljak ipak pobijediti. Newcastle ima kvalitetne igrače na skoro svakoj poziciji i moramo ih sve dobro čuvati. Bez sumnje, ovo će biti jedna o naših najtežih utakmica u sezoni".

Begović se vraća na gol nakon što je Thomas Sorensen branio u eliminaciji od Liverpoola u osmini finala Carling Cupa. Stoke je trenutno devetoplasirani s 12 bodova, dok Newcastle na četvrtoj poziciji ima 19 bodova, koliko i trećeplasirani Chelsea. Bod više ima drugoplasirani Manchester United, a ubjedljivo prvi je City bh. napadača Edina Džeke sa 25 bodova.