James odlazi na posudbu
0

Begović ostaje prvi golman Portsmoutha

Sarajevo-x.com
Golman engleske reprezentacije i Portsmoutha mogao bi otići na iznenadnu posudbu u Stoke čime bi bh. reprezentativac Asmir Begović učvstio svoju poziciju prvog golmana kluba sa Fratton Parka.

Priča o odlazaku Jamesa u redove Pottersa iznenadila je britansku sportsku javnost. Reprezentativni golman svoj bi debi u dresu novog tima mogao bi imati već u subotu protiv svog bivšeg kluba Liverpoola.

Međutim, postoji detalj oko kojeg se čelnici dva kluba trebaju dogovoriti. Stoke je zatražio od Portsmoutha da učestvuje u Jamesovoj plati koja iznosi 50 hiljada eura sedmično, ali sa Fratton Parka insistiraju da to ne mogu priuštiti.

Oni se već pokušavaju riješiti što više igrača i nadaju se da će Stoke preuzeti na sebe ostatak šestomjesečnog ugovora sa golmanom Engleske.

James je nada da će vratiti svoje mjesto u engleskoj reprezentaciji i dokazati svoju formu kako bi izborio nastup na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Zbog povrede je od oktobra branio tek dvije utakmice, nekoliko engleskih golmana skrenulo je pažnju selektora Capella, piše The Sun.