Nogomet
0

Begović: Nisam dobio ponudu Liverpoola, nemam ništa protiv ostanka u Stokeu

Piše: Edin Isanović
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Najboljim nogometašem Bosne i Hercegovine u sezoni 2012/13. u izboru portala Sportsport.ba proglašen je golman reprezentacije BiH i engleskog Stoke Cityja Asmir Begović. On je tako treći igrač koji je ponio ovu laskavu titulu. Prije njega to su bili jednom Vedad Ibišević i tri puta Edin Džeko.

Čuvar mreže engleskog premijerligaša istakao je za Klix.ba da ga uvijek čini sretnim priznanje koje dobije u svojoj zemlji.

"Čast je osvojiti ovu nagradu. Konkurencija je bila velika, vidio sam ko je sve ranije dobio priznanje. Zadovoljstvo je biti sa njima u istoj priči", kazao je golman koji je protekle sezone briljirao na terenima u kolijevci nogometa. Bio je jedan od ključnih igrača svog tima.

Pred nastup Zmajeva protiv Latvije prvi čuvar mreže našeg državnog tima je optimističan.

"U Rigu trebamo ići potpuno spremni i ozbiljno pristupiti svim obavezama. Prvo trebamo što bolje odraditi ove mini pripreme. Svjesni smo da ćemo protiv sebe imati izuzetno dobru ekipu. To smo vidjeli u prvom okršaju u Zenici. Sve ukazuje na to da neće biti nimalo lako. Ipak, vjerujem u našu ekipu, naše igrače i ako uradimo sve kako treba doći ćemo do pobjede“, dodaje on.

Golman koji je postao tiha patnja slavnih engleskih klubova naglašava da Zmajevi posebno trebaju biti oprezni zbog činjenice da su lige završene i da pojedini igrači nisu baš u top formi.

"Ovo je kvalifikacijska utakmica koja je izuzetno važna. Vjerujem da će svako dati sve od sebe i da ćemo doći do željenog rezultata“, rekao je Begović. Potom je prokomentarisao odlazak trenera Stoke Cityja Tonyja Pulisa, koji je na klupi ovog kluba proveo sedam godina.

"Žao mi je što je otišao, on mi je dao veliku priliku. Njemu uvijek trebam biti zahvalan. Ipak, klub želi ići novom stazom. Vidjet ćemo ko će doći za novog trenera i šta će se tada dešavati. Ja želim ostati u Stoke Cityju. Ako se pojavi konkretna ponuda vidjet ćemo sa klubom šta dalje. Bilo je dosta priče o Liverpoolu, ne znam odakle je to došlo, ali nije tačno. Trenutno sam skoncentrisan na Latviju, a poslije ćemo vidjeti šta će se dešavati“, rekao je Begović.

Asmir je na kraju istakao kako je uživao u finalnoj utakmici Lige prvaka.

"Bayern je zasluženo dotakao vrh. Mislim da su dvije najbolje ekipe bile u finalu. Bavarci imaju neosporan kvalitet, a ja sam njihov fan još od vremena Olivera Khana", zaključio je Begović.