Prvi golman reprezentacije BiH
5

Begović: Nadam se da ću ostati prvi golman Stokea

Klix.ba
Asmir Begović
Asmir Begović
Asmir Begović, golman reprezentacije BiH i Stoke Cityja, u razgovoru za zvaničnu web stranicu izrazio je nadu da će ostati prvi golman tima koji vodi Tony Pulis.

Asmir Begović, golman reprezentacije BiH i Stoke Cityja, u razgovoru za zvaničnu internet stranicu izrazio je nadu da će ostati prvi golman tima koji vodi Tony Pulis. Begović je u drugom dijelu Premiershipa bio standaradni golman otočkog kluba, potisnuvši Danca Thomasa Sorensena na klupu. Reprezentativac BiH se nada kako će ovu sezonu nastaviti tamo gdje je stao prošle.

"Mislim da sam imao odličnu sezonu, koju sam završio kao prvi golman Stokea. Nadam se da će tako ostati i ove godine. Naravno, i Thomas ima želju da igra, ali ostaje da se vidi šta će trener odlučiti. Uradit ću u predsezoni sve što je u mojoj moći da budem prvi golman", kazao je Begović za stokecityfc.com.

Zvanično, sezona je za Stoke počela u četvrtak, kada su se skoro svi igrači vratili sa godišnjih odmora. Već su završeni medicinski pregledi i u narednim danima radit će se najviše na fizičkoj spremi igrača, kako u Clayton Wood trening centru, tako i u Švicarskoj.

"Već nam je teško, ali znamo da će biti još teže. Pripreme su odlične ukoliko želimo dočekati početak sezone spremni. Naravno, niko ne uživa, ali svi moramo proći kroz to. Ponosimo se činjenicom da smo jedan od najbolje spremnih klubova u Premiershipu i želimo da ostane tako", izjavio je Asmir Begović.