Vraćen u Portsmouth
0

Begović na golu protiv Manchester Uniteda

Sarajevo-x.com
Asmir Begović (Foto: Fotoservis.info)
Asmir Begović (Foto: Fotoservis.info)
Golman bh. reprezentacije i engleskog Portsmoutha, Asmir Begović, na golu će danas zamijeniti povrijeđenog Davida Jamesa u utakmici Premiershipa protiv Manchester Uniteda na Fratton Parku, javlja BBC Sport. Bit će to prvi okršaj Portsmoutha sa novim sportskim direktorom Izraelcem Avramom Grantom na svojoj klupi.

Imenovanje Granta kao sportskog direktora, odnosno menadžera kluba, trebalo bi uslijediti uskoro, čim poslovi sa dokumentima budu riješeni. On će naslijediti Paula Harta, menadžera koji je bio primoran napustiti tim. Grant je ranije radio u Chelseaju.

Kad je u pitanju Begović, 22-godišnji golman koji je prije šest sedmica poslan na posudbu u Ipswich, povratak u matični tim omogućile su mu dobre partije na golu Ipswicha, gdje je primio tek četiri gola.

Portsmouthovi igrači upitni za meč su Bouba Diop, Finnan i Utaka, a sa tribina će ga pored Jamesa gledati i Primus.

Manchester United, na drugoj strani, još uvijek se nada da će povrijeđeni Dmitar Berbatov, Johnny Evans i Fabio biti spremni za današnji susret. Braniči Rio Ferdinand i John O'Shea će ga ipak morati propustiti.

Još od avgusta Portsmouth se drži na dnu tabele engleske Premier lige, imaju jedan od najslabijih napada, sa tek 10 golova u 13 utakmica, dok Manchester očekuje svoju 2000. pobjedu u domaćoj ligi, a Ryan Giggs svoj 100. gol uoči 36. rođendana.