Nogomet
12

Begović: Bojan Krkić će biti veliko pojačanje Stokeu ove sezone

Klix.ba
Asmir Begović
Asmir Begović
Bh. reprezentativac i golman Stokea Asmir Begović kazao je za TalkSpoort da je ubijeđen kako će Bojan Krkić biti veliki igrač za Stoke i pomoći im da napreduju sa devetog mjesta na kojem su završili u Premier ligi prošle sezone.

Dvadesettrogodišnji napadač priključio se timu Marka Hughesa što je bilo veliko ljetno iznenađenje. Krkić je stigao iz Barcelone i potpisao ugovor na četiri godine.

No, njegova karijera je posrnula nakon što je 2011. godine prešao u Romu, a potom se mučio da impresionira čelnike u Barceloni. No, njegov talent, piše TalkSport, se ne može osporiti.

"Svi smo sretni zbog toga što je došao kod nas jer je svim da podstrek za igru. Vidite kakav stil ima i mislim da će biti veliko povećanje u ovoj sezoni", rekao je Begović,

Stoke je svom prvom timu dodao igrače poput Bojana, Phila Bardsleya, Stevea Sidwella i Mamea Birama Dioufa. Naš Zmaj smatra kako njegov klub sada ima pravu ekipu.

"Naš tim ima za cilj postići napredak u odnosu na prošlu sezonu i da budemo uspješni. Mislim da imamo jaču ekipu ove godine u odnosu na prošlu i nadamo se da će nam to pomoći da idemo naprijed u borbi za trofej", rekao je Begović.