Čelik dočekuje ekipu Veleža
0

Beganović: Želimo odigrati lijepo, pobijediti i zadovoljiti publiku

Sarajevo-x.com
Dva dana prije nastavka Premijer lige BiH i utakmice između Čelika i Veleža na Bilinom Polju, održana je press konferencija na kojoj su se navijačima i javnosti obratili šef stručnog štaba Elvedin Beganović i iskusni prvotimac Dario Damjanović.

Svi u Čelikovom timu sa velikim nesrpljenjem očekuju subotu i susret sa Veležom, a navijačima su obećali dobru predstavu i nova tri boda na Čelikovom kontu.

Strateg crno-crvenih je istakao da je zadovoljan urađenim na pripremama, što se najbolje pokazalo u odigranim prijateljskim utakmicama.

„Bitno je da smo i kroz pripreme nastavili niz dobrih igara i rezultata. Osim utakmice sa Mramorom, koja je odigrana u veoma teškim uslovima, sve utakmice smo odigrali na zadovoljavajućem nivou. U subotu želimo odigrati disciplinovano, kreativno, da zadovoljimo publiku i dobijemo utakmicu. Veoma nam je važno da osvojimo tri boda i nastavimo stabilizaciju Kluba“, istakao je Beganović.

Dariju Damjanoviću su ovo bile prve pripreme u dresu Čelika. I on je istakao zadovoljstvo onim što je napravljeno te naglasio da očekuje uspješan drugi dio sezone.

„U Rovinju smo bili dosta rezultatski uspješni. U Zenici je bilo teško vrijeme, ali smo kao kolektiv izdržali. Prva utakmica je uvijek najvažnija i sve osim tri boda je neuspjeh. Ali uvijek trebamo biti oprezni i razmišljati o svemu. Mi smo tu favoriti, trebamo ući u utakmicu sa više samopouzdanja i dobiti utakmicu“, istakao je nekadašnji član Zmajeva, kojem je žao što sada nije početak prvenstva, jer je siguran da bi Čelik napravio dobar rezultat.

Uoči susreta sa Veležom, koji se igra u subotu od 14:30 sati, trener Beganović se susreće sa manjim problemima pri sastavljanju tima.

„Imamo određenih problema zbog izostanka Nurkovića, koji je izgubljen za cijelu polusezonu, Hećo je također propustio jedan dio priprema, dok Brković vuče povredu koljena, ali se nadam da će on biti spreman za subotu“, istakao je Beganović koji se dotakao i zabrane dolaska gostujućih navijača i u nastavku sezone.

„Velike ekipe koje imaju svoje navijače, kao što je Čelik, najviše i gube. Nažalost, još uvijek traje zabrana. Nadam se da će se ona brzo ukinuti i da nas naši navijači mogu pratiti i na strani, jer oni to zaslužuju.“

Iz menadžmenta kluba su obavijestili da je teren Bilinog Polja od snijega očišćen prije desetak dana i da je Klub poduzeo sve da teren bude spreman za utakmicu.