Los Angeles
0

Beckhamu zvižduci, pa aplauz

Totalsport
David Beckham napravio je u sinoćnjoj utakmici svog Los Angeles Galaxyja protiv evropskog nogometnog prvaka Barcelone barem mali korak ka pomirenju sa navijačima.

Nekadašnjeg su kapitena engleske reprezentacije navijači kalifornijskog kluba uzeli na zub jer je polovinu prošle sezone proveo na posudbi u Milanu. Paralelna igra za dva kluba nimalo se nije svidjela pristalicama Galaxyja koji Beckhama, otkad se vratio u Ameriku, stalno vrijeđaju.

I u utakmici protiv Barcelone na Rose Bowlu Beckham je morao trpjeti zvižduke sve dok u posljednjoj minuti prvog poluvremena briljantno izvedenim slobodnim udarcem nije izjednačio na 1-1. Uvrede je zamijenio glasan aplauz i euforično navijanje, ali Engleza promjena nije previše uzbudila.

  • Ako sam uspio promijeniti stav navijača, sjajno. Ako nisam, ne dira me to previše. Ja ću i dalje uživati - poručio je Beckham.

Nekadašnji veznjak Manchester Uniteda i Real Madrida radije se osvrnuo na igru svoga kluba koji je na kraju poražen s 2-1.

  • Mislim da smo 65 minuta igrali stvarno dobar nogomet. Ali, Barcelona je evropski prvak, a siguran sam da će biti i svjetski. Igraju nevjerovatno - mišljenja je Beckham.