Nogomet
0

Beckham: Znam da moram ponovno u Evropu

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
David Beckham (34) nije odbacio povratak nogometu u Engleskoj, međutim, naglasio je da je prvi izbor njegova povratka u Evropu - AC Milan.

Engleskom nogometnom reprezentativcu koji je u srijedu protiv Nizozemske (prijateljski susret, 2-2) upisao 113. nastup za izabranu vrstu izbornik Fabio Capello je poručio da će se teško naći na popisu onih koje će voditi na Svjetsko prvenstvo ukoliko ne bude nogometno aktivan u nekom evropskom klubu.

Trenutačno je Beckham član MLS (američka nogometna liga) momčadi Los Angeles Galaxyja čija je velika želja izboriti sa suigračima odlazak u Južnoafričku Republiku sljedeće godine. Stoga je Capellove riječi i shvatio ozbiljno.

Špekuliralo se s mogućim povratkom Beckhama u Premier ligu, koju je napustio 2003. godine zamijenivši dres Manchester Uniteda onim madridskoga Reala. Interes su navodno pokazali Tottenham, Portsmouth i Chelsea, što je Beckham glatko odbacio.

  • Od mene nećete čuti da se nikada neću vratiti u Premier ligu, ali uživao sam u Milanu koji me ponovno želi. To je jedan od najvećih klubova svijeta - otkrio je Beckham svoju prvu opciju povratka u Evropu i dodao:

  • Sada sam u potpunosti koncentriran na uspjehe s Galaxyjem, tek nakon kraja sezone za nekoliko mjeseci donijet ću odluku kamo ću. Znam za izbornikove riječi, no one nisu nikakva novost, bio sam svjestan toga i prije.