Nogomet
0

Beckham želi na Olimpijske igre 2012.

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nastup na olimpijskim igrama sve češće budi interes i kod najboljih svjetskih nogometaša. Lani je Lionel Messi bio beskrajno zahvalan Barceloni što mu je dopustila nastup za Argentinu u Pekingu, a sada je svoju želju za nastupom u Londonu 2012. izrazio David Beckham.

Engleska nogometna zvijezda je aktivno bila uključena u promociju Londona tokom kampanje za dobivanje domaćinstva Olimpijskih igara 2012., ali Beckham ne želi da njegova uloga ostane samo na tome.

  • Bio sam iznimno ponosan zbog uloge koju sam imao u dovođenju Igara u London. Osjetio sam veliko uzbuđenje kada nam je dodijeljeno domaćinstvo, a biti dio britanske reprezentacije 2012. bilo bi jednostavno sjajno - prenosi Beckhamovu izjavu News of the World.

  • Očito, bio bih puno stariji igrač do tada, ali definitivno želim biti ne neki način uključen u momčad.

Prema sadašnjim pravilima, Beckham (34) bi mogao igrati za reprezentaciju kao jedan od tri starija igrača, ali Međunarodna nogometna federacija (FIFA) razmatra mogućnost ukidanja tog dopuštenja. Reprezentacije bi tako činili isključivo mladi nogometaši. Dosad je dobna granica bila 23 godine, ali postoji mogućnost da se i to promijeni.

No, Beckhama to ne brine previše, ako ne bude mogao igrati, spreman je biti dio stručnog stožera. A do kraja godine bi trebalo biti poznato i tko će biti glavni trener britanske vrste. Favorit je, prema pisanju otočkih medija, aktualni menadžer Fulhama Roy Hodgson.