Nogomet
0

Beckham se vraća tek u novembru

Totalsport
David Beckham (Foto: Reuters)
David Beckham (Foto: Reuters)
Oporavak slavnog engleskog nogometaša Davida Beckhama od povrede i operacije Ahilove tetive trajat će duže nego što se u početku predviđalo.

Beckham je sredinom marta zadobio povredu Ahilove tetive u prvenstvenoj utakmici svog AC Milana protiv Chieva. Dan kasnije bio je operisan u Finskoj, s stručnjaci su mu predviđali pauzu od šest mjeseci. Međutim, sam Beckham, koji će 2. maja proslaviti 35. rođendan, najavio je u izjavi za američku TV mrežu ABC kasniji povratak.

"Neću trčati još tri mjeseca, što znači da ću, vjerovatno, zaigrati tek u novembru", rekao je.

To znači da će propustiti osnovni dio sezone u američkom MLS prvenstvu, a za svoj klub LA Galaxy mogao bi zaigrati tek u doigravanju, ukoliko ga tim iz Los Angelesa izbori. Zasad Galaxyju odlično ide i bez Beckhama, te je nakon pet kola najuspješniji sastav na Zapadu, ali i u cijeloj ligi s 13 bodova.

"Moj mentalitet je takav da se uvijek želim što prije oporaviti i vratiti u akciju. Međutim, s ovakvom vrstom povrede treba proći određeno vrijeme za oporavak. Moram biti strpljiv", dodao je Englez.

Beckham se prije povrede silno nadao svom četvrtom uzastopnom nastupu na Svjetskom prvenstvu. Na terenu ga, jasno, ipak neće biti, ali dobio je poziv selektora Engleske Fabija Capella da se priključi timu i pomogne u drugom svojstvu u svlačionici.

"Frustrirajuće je što neću zaigrati na Mundijalu. Svi znaju da sam za to naporno radio dvije godine", zaključio je Beckham.