Nogomet
0

Beckham se još uvijek nada 100. nastupu za englesku reprezentaciju

Sarajevo-x.com
Igrač američkog LA Galaxyja David Beckham još uvijek se nada da će 100. put nastupiti za englesku reprezentaciju, u čemu ga spriječava engleski izbornik Fabio Cappelo, jer ga nije pozvao ni na prijateljsku utakmicu između Engleske i Švicarske na londonskom stadionu Wembley koja se igra iduće sedmice.

Fabio Capello je izabrao igrače koji će iduće sedmice nastupiti na prijateljskoj utakmici između Engleske i Švicarske, ali u ekipu nije uvrstio slavnog Davida Beckhama, koji je za englesku reprezentaciju do sada nastupio 99 puta.

Capello je pokazao da je on pravi pragmatičar, a ne romantičar i da će igrače izabrati prema njihovoj formi i sposobnostima, a ne prema reputaciji i osjećajima.

Beckham, iako razočaran što je propustio priliku zaigrati 100. put za svoju reprezentaciju, ne odustaje od engleske nogometne reprezentacije.

32-godišnji nogometaš insistira da neće još završiti svoju internacionalnu karijeru i rekao je da je "uvijek govorio da želi biti dostupan", prenose britanski mediji.

"U dubini duše mislim da više nikada neću zaigrati za Englesku. 99 nastupa je izvrsno i više nego što sam mogao sanjati. Ali, ako ne budem u ekipi, nastaviti ću se truditi i pokušati se vratiti", rekao je Beckham.

"Imao sam dovoljno sreće u svojoj karijeri i vraćao sam se iz veoma teških situacija i razočarenja", zaključio je engleski nogometaš.