Nogomet
0

Beckham se ipak odlučio za ostanak u Galaxyju?

Totalsport
David Beckham (Foto: AFP)
David Beckham (Foto: AFP)
Nagađanja gdje će karijeru nastaviti David Beckham i dalje su vrlo intenzivna. Iako su engleski mediji prije nekoliko dana tvrdili da je blizu prelaska u PSG, sada se opet najizglednijom čini opcija ostanka u LA Galaxyju.

Yahoo Sports tako piše, pozivajući se na dva izvora bliska pregovorima, da je bivši kapiten engleske nogometne reprezentacije korak do potpisivanja novog ugovora s kalifornijskim klubom. Beckham se, tvrde izvori, odlučio na ostanak u Los Angelesu jer ne želi seliti porodicu. Prije nekoliko dana bivši vezista Manchester Uniteda, Real Madrida i Milana sam je najavio da će porodica biti presudna u njegovoj odluci, a čini se da je u toj priči pobjedu izborio Galaxy.

Beckham (36) je u Los Angeles došao u ljeto 2007, a ugovor mu ističe s kalendarskim krajem ove godine. Zanimanje su posljednjih sedmica pokazivali PSG, Tottenham, Leicester City i Queens Park Rangers, ali Yahoo tvrdi da će iskusni nogometaš još jednu godinu ostati u Galaxyju.

Beckham je odavno iskazao želju za nastupom za reprezentaciju Velike Britranije na Olimpijskim igrama u Londonu sljedeće godine, a Galaxy je navodno pokazao spremnost izaći mu u susret, tako da će mu dozvoliti odsustvo koliko god bude želio.