Nogomet
0

Beckham Ronaldu: Trebao bi ostati

Sarajevo-x.com
Bivši igrač Manchester Uniteda i Real Madrida David Beckham poručio je Cristianu Ronaldu da ostane u Unitedu uprkos primamljivim ponudama španskog nogometnog kluba.

Engleski nogometaš, sada igrač američkog LA Galaxyja, 2003. godine zamijenio je dres Crvenih vragova dresom Real Madrida, nakon ozbiljnih neslaganja s menadžerom Sir Alexom Fergusonom.

Istog ljeta mladi Portugalac je kupljen iz Sporting Lisbona, a dobio je i Beckhamov broj sedam, koji je ranije pripadao Ericu Cantoni i drugim legendama engleskog premierligaša.

I dok Beckham nije baš briljirao sa los Merenguesima, Ronaldo je, nakon nekoliko godina, postao jedan od najboljih igrača na svijetu.

Beckham sada moli Ronalda da ostane, jer je, za razliku od njega, još uvijek na početku svoje karijere u Unitedu, iako u njihovom dresu igra već pet godina.

"Vjerujem da je u pravom klubu i u klubu u kojem bi trebao ostati, jer iako je Real Madrid odličan tim i jedan od najvećih klubova na svijetu, Ronaldo tek započinje svoju karijeru u Manchester Unitedu", objasnio je Beckham za medije.

"Tamo je tek nekoliko godina, ima mnogo ljudi oko sebe koji će ga zaštiti. Kao obožavatelj Manchester Uniteda nadam se da će ostati tamo, ali ko zna", dodao je slavni Englez.

"To se svakako mene ne tiče, ja mu samo želim čestitati na izvrsnoj sezoni. Siguran sam da će biti proglašen najboljim igračem na svijetu i to zaslužuje."