Reprezentacija Engleske
0

Beckham postaje poseban Capellov savjetnik

Totalsport
David Beckham (Foto: PA)
David Beckham (Foto: PA)
Povreda i operacija Ahilove tetive su se ispriječile Davidu Beckhamu na putu prema igranju četvrtog mu po redu Svjetskog prvenstva, kojem će ove godine domaćin biti Južnoafrička Republika.

No, uprkos tome što će Engleska od 11. juna, pa nadalje, morati igrati bez svog markantnog nogometaša izgleda da ipak ne mogu bez Beckhama. U kakvom god svojstvu.

Po navodima mnogih engleskih medija selektor Fabio Capello bi mogao Beckhama gurnuti u poziciju svog posebnog savjetnika. Nogometaš je talijanskom strategu interesantan ponajprije zbog činjenice što u skupini Engleska za suparnika ima Sjedinjene Američke Države, a kako je Beckham nekoliko sezona proveo u Los Angeles Galaxyju vjerovatno ima prilično dobar uvid u mogućnosti najboljih američkih nogometaša.

Još uvijek nije uslijedio Capellov poziv Beckhamu za "posebnu ulogu", ali engleski mediji naslućuju da Beckham po tom pitanju sigurno neće reći ne. Capello vjerovatno neće povesti Beckhama kao dio svog stručnog stožera na SP, ali savjetnička uloga iz sjene vjerovatno bi mogla biti odrađena.

Uprkos povredi Beckham će posjetiti Južnoafričku Republiku tokom Svjetskog prvenstva s namjerom lobiranja da Engleska zaradi domaćinstvo Mundijala 2018. godine.