Nogomet
0

Beckham pokreće MLS ekipu u Miamiju

Totalsport
David Beckham (Foto: AFP)
David Beckham (Foto: AFP)
Bivši kapiten engleske nogometne reprezentacije David Beckham (38) odlučio se ubrzo po završetku igračke karijere na sljedeći poslovni potez, a to je osnivanje ekipe u MLS ligi.

Otkako je napustio redove MLS ekipe Los Angeles Galaxyja u decembru prošle godine, te kasnije završio igračku karijeru u dresu PSG-a, Beckham razmišlja o osnivanju nove MLS franšize. Dilema je bila u kojem gradu pokrenuti novu ekipu, a čini se da je izbor pao na Miami.

"Znamo da je Miami jedno od najstrastvenijih nogometnih tržišta u Sjevernoj Americi. Sastali smo se s Davidom Beckhamom vezano uz vlasništvo ekspanzijske ekipe i veselimo se Davidu kao vlasniku MLS kluba jednog dana", rekao je izvršni dopredsjednik MLS lige Dan Courtemanche.

Trenutno MLS liga broji 19 timova, a komesar lige Don Garber nada se proširenju na 24 ekipe do 2020. godine.

MLS liga tek treba dati zeleno svjetlo Beckhamu za lokaciju novog kluba, a bivši slavni nogometaš okuplja investitore koji će uložiti novac potreban za inicijalne troškove sastavljanja ekipe.

Miami je već ranije imao MLS ekipu, a bila je riječ o Miami Fusionu koji je igrao domaće utakmice na Fort Lauderdaleu između 1998. i 2001. godine prije nego li je ugašen zbog slabe posjećenosti.