Nogomet
0

Beckham: Ne želim biti trener

Totalsport
Bivši kapiten nogometne reprezentacije Engleske David Beckham odbacio je mogućnost da postane trener nakon što završi igračku karijeru rekavši da nije uživao u ulozi pomoćnika engleskog selektora Fabija Capella na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Beckham je propustio SP 2010 zbog povrede, ali je bio član stručnog štaba Gordog Albiona, koji je u osmini finala poražen od Njemačke 4-1.

"Nije mi se uopšte dopalo, ne znam kako menadžeri i treneri to rade", izjavio je tridesetšestogodišnji nogometaš Los Angeles Galaxyja za australijski list Herald Sun uoči utakmice protiv Melbourne Victoryja.

"Volim raditi s djecom i trenirati njih, ali je posao trenera ono što me nikad nije zanimalo. Uživao sam biti dio cijelog iskustva (u Južnoj Africi), ali teško je sve to posmatrati iza aut-linije", dodao je Beckham.

Meč u Melbourneu mogao bi biti Beckhamov posljednji za Galaxy jer naredni cilj u karijeri mu je nastup za britanski tim na Olimpijskim igrama u Londonu 2014. godine.

Snažno je Englez povezivan sa francuskim Paris St. Germainom, ali je takođe nagovijestio i mogućnost ostanka u “Gradu anđela”.

"Imao sam drugih ponuda, što je lijepo, pogotovo kad imate 36 godina, jer će neki ljudi reći da sam u zenitu karijere. Imam raznih mogućnosti, ali sam i dalje igrač Galaxyja i moglo bi ostati tako. Odlučiću u sljedećih nekoliko sedmica, možda i prije Božića, možda poslije. Ali ću uzeti vremena da razmislim. To je velika odluka", podvukao je on.

Beckham je na kraju naglasio šta bi njemu značio nastup na Olimpijadi.

"Svi znaju koliko sam strastven kad igram nogomet za svoju zemlju i kad je predstavljam u internacionalnim takmičenjima. Bilo bi nevjerovatno kad bih zaigrao za Veliku Britaniju na Olipijskim igrama, posebno jer bih nastupio u dijelu Londona u kojem sam odrastao kao dijete", zaključio je Beckham.